Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας

A+ A A-

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΕ ΓΕΛ & ΕΠΑΛ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2019-2020

Η Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας ανακοινώνει στους γονείς και κηδεμόνες ότι ξεκίνησε η διαδικασία ηλεκτρονικών εγγραφών στα λύκεια (Γενικά και Επαγγελματικά) για το σχολικό έτος 2019-2020.

Συγκεκριμένα το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (ΥΠ.Π.Ε.Θ,) ανακοινώνει ότι οι Ηλεκτρονικές Εγγραφές των μαθητών Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων για το σχολικό έτος 2019-2020 θα πραγματοποιούνται από 22 Μαΐου 2019 έως 17 Ιουνίου 2019 στην ιστοσελίδα https://e-eggrafes.minedu.gov.gr

Οι εγγραφές μπορούν να πραγματοποιηθούν από οποιοδήποτε ηλεκτρονικό υπολογιστή, οικιακό ή μη, που διαθέτει σύνδεση στο διαδίκτυο.

Για την σωστή και γρήγορη εξυπηρέτηση των κηδεμόνων των μαθητών είναι απαραίτητα:

·         Κωδικοί TAXISNET

·         Ενεργή διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail)

·         Αριθμός Μητρώου Μαθητή (αναγράφεται σε επίσημο έγγραφο του σχολείου π.χ. έλεγχος προόδου, απολυτήριο)

 

ΠΡΟΣΟΧΗ

·         Για την εγγραφή μαθητών με τελευταίο έτος φοίτησης παλαιότερο από το έτος 2018-2019, είναι απαραίτητη η καταχώρηση του αποτελέσματος φοίτησης και του σχολείου τελευταίας φοίτησης ή ισότιμού του (σε περίπτωση παλαιότερου τύπου σχολείου Τ.Ε.Λ., Ε.Π.Λ., Τ.Ε.Ε., Τ.Ε.Σ.)

·         Οι μαθητές/-τριες που προέρχονται από σχολεία του εξωτερικού, στο πεδίο «Σχολείο τελευταίας φοίτησης» θα πρέπει να επιλέξουν το λεκτικό «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ».

 

·         Οι πρόσφυγες ή μετανάστες μαθητές/-τριες που πρόκειται να φοιτήσουν για πρώτη φορά σε Ελληνικό Σχολείο, στο πεδίο «Σχολείο τελευταίας φοίτησης» θα πρέπει να επιλέξουν το λεκτικό «ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΜΕ ΕΛΛΙΠΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ».