Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας

A+ A A-

ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ.

Δ/νση: Χείρωνος & Επτά Πλατανίων, Συγκρότημα Μουρτζούκου (1ος Όροφος), Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ

Τηλέφωνο:

2421056453

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ιστολόγιο: http://blogs.sch.gr/plinetmg/

Ιστοσελίδα:  http://dide.mag.sch.gr/plinet/index.htm

 

Υπεύθυνος ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕΤ.

Αλέξανδρος Καπανιάρης

Καθηγητής Πληροφορικής κλάδου ΠΕ20

Πιστοποιημένος επιμορφωτής Β’ επιπέδου κλάδου ΠΕ19-20

Υποψήφιος Διδάκτωρ του Τ.Ε.Π.Α.Ε.Σ., Πανεπιστημίου Αιγαίου

Τεχνικός υπεύθυνος ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ.

Αντώνιος Σουλικιάς

Καθηγητής Πληροφορικής κλάδου ΠΕ19

 

Λειτουργία της τεχνικής Στήριξης του ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Ν. Μαγνησίας

Σας γνωστοποιούμε ότι ο τρόπος που αντιμετωπίζονται οι βλάβες, και αφορούν τον εξοπλισμό όπως αναφέρεται στον κανονισμό λειτουργίας των ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. είναι ο ακόλουθος. Καταρχήν γίνεται προσπάθεια να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα τηλεφωνικά. Στην περίπτωση που δεν είναι δυνατή η επίλυση του προβλήματος τηλεφωνικά, τότε υπάρχουν οι εξής δυνατότητες:

α) να έρθει ο προβληματικός εξοπλισμός στα γραφεία των ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ.,

β) να μεταβεί ο Τεχνικός στη σχολική μονάδα.

Η πράξη έχει δείξει ότι η εργασία του Τεχνικού γίνεται πολύ αποτελεσματικότερα στην πρώτη περίπτωση για τους εξής λόγους:

α) στα γραφεία των ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. υπάρχουν τα υλικά και τα εργαλεία που μπορεί να χρειαστούν . Δεν είναι ούτε εφικτό ούτε πρακτικό να προβλεφθεί πριν από κάθε μετάβαση τι εξοπλισμός θα χρειαστεί και να μεταφερθεί στη σχολική μονάδα,

β) ο Τεχνικός ασχολείται με περισσότερους από έναν υπολογιστές, που έχουν έρθει από περισσότερες από μία σχολικές μονάδες ταυτόχρονα. Έτσι γίνεται η εργασία του σαφώς αποτελεσματικότερη και η επίλυση των προβλημάτων σαφώς ταχύτερη,

γ) απαντά συγχρόνως σε τηλέφωνα και αντιμετωπίζουν επιπλέον ένα υπολογίσιμο αριθμό προβλημάτων γρήγορα. Προφανώς αυτό δεν φαίνεται όταν απουσιάζουν σε σχολικές μονάδες.

Όλα τα παραπάνω δε σημαίνουν ότι ο Τεχνικός ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. δε θα μετακινηθεί το ταχύτερο δυνατό σε οποιοδήποτε σημείο του Νομού Μαγνησίας, όταν υπάρχει ανάγκη. Σαφώς και θα μεταβεί για προβλήματα όπως δικτύωσης, δομημένης καλωδίωσης, σύνδεσης ή καλής λειτουργίας του τομέα, καθώς και για οποιαδήποτε άλλη περίπτωση κριθεί ότι είναι αναγκαία ή αποτελεσματικότερη η μετάβασή τους στη σχολική μονάδα.

Συνεπώς ο Τεχνικός ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. είναι εκείνος που κρίνει  πότε είναι αναγκαίο ή αποτελεσματικότερο να επισκέπτονται τη μονάδα και πότε να έρχεται ο προβληματικός εξοπλισμός στο ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ.

Ως εκ τούτου παρακαλούμε να ενημερώνετε τηλεφωνικώς τον  Τεχνικό ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. εκθέτοντας το πρόβλημα σας, ώστε να παίρνει την καταλληλότερη απόφαση για να μην μεταβαίνει στη σχολική μονάδα άνευ αποχρώντος λόγου, όπως πολλές φορές είχε συμβεί έως τώρα. Η σημείωση αυτή διατυπώνεται, επειδή σε πολλές περιπτώσεις δέχτηκε πιέσεις.

Το τηλέφωνο επικοινωνίας του ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. είναι το 2421056453 (e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.), ο νέος υπεύθυνος ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. είναι ο Αλέξανδρος Καπανιάρης, κλαδου ΠΕ20 και ο Τεχνικός Υπεύθυνος ο Αντώνης Σουλικιάς, κλάδου ΠΕ19.

Επίσης, υπενθυμίζουμε ότι το τηλέφωνο επικοινωνίας της Υπηρεσία Υποστήριξης Χρηστών του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ) είναι το 801.11.801.81 (e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., fax: 2421074674). Επιπροσθέτως, από την τρέχουσα σχολική χρονιά η Υπηρεσία Υποστήριξης του ΠΣΔ θα παρέχεται, όχι μόνο τηλεφωνικά, αλλά και επιτόπια επίσκεψη με δυνατότητα μετάβασης του τεχνικού στο εργαστήριο σχολικών και διοικητικών μονάδων, σε περιπτώσεις που αυτό απαιτηθεί από τη φύση του προβλήματος.

Επισημαίνουμε ότι για τη καλύτερη δυνατή επικοινωνία με τα τμήματα αναγγελίας βλαβών τεχνικής στήριξης ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ και ΠΣΔ, θα πρέπει να υποβάλλετε τα αιτήματα σας με αντίστοιχη δήλωση στο Πληροφοριακό Σύστημα helpdesk του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (http://helpdesk.sch.gr). Η είσοδος γίνεται με τα στοιχεία σύνδεσης (username και password) της μονάδας ή του εκπαιδευτικού στο ΠΣΔ.

Θα θέλαμε να σας βεβαιώσουμε ότι ο στόχος μας είναι η καλύτερη δυνατή λειτουργία των υπολογιστών και δικτύων των Σχολικών και Διοικητικών μονάδων που υποστηρίζουμε τεχνικά και θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια προς την κατεύθυνση αυτή.

Ο ρόλος του Κέντρου Πληροφορικής & Νέων Τεχνολογιών (ΚΕ.ΠΛΗ.Ν.Ε.Τ.)

  • Συνεργασία με τους αρμόδιους Σχολικούς Συμβούλους για θέματα Πληροφορικής.
  • Διαχείριση, συντήρηση, αποκατάσταση βλαβών των υποδομών ΤΠΕ στις σχολικές μονάδες ευθύνης και της υποστήριξης του ΠΣΔ. σε συνεργασία με το help desk του Π.Σ.Δ. (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας).
  • Συνεργασία με τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς ΠΕ19 και ΠΕ20 σε θέματα οργάνωσης, τεχνικής υποστήριξης, λειτουργίας των σχολικών εργαστηρίων Πληροφορικής και εφαρμογών Η/Υ.
  • Ενημέρωση στους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς ΠΕ19 και ΠΕ20 ή τους αναπληρωτές ή ωρομισθίους για θέματα οργάνωσης των εργαστηρίων Πληροφορικής (Κανονισμός λειτουργίας, συμβάσεις, εγγυήσεις, άδειες χρήσης, κ. ά.) καθώς και για τεχνολογικά θέματα (αρχιτεκτονική εργαστηρίου, υλικό, λογισμικό κ. ά.)
  • Συντονισμός αποκεντρωμένων επιμορφωτικών δράσεων σε σχολικά εργαστήρια πληροφορικής και εφαρμογών Η/Υ (π.χ. προγράμματα επιμόρφωσης ενηλίκων), συμμετέχοντας σε ανάλογες επιτροπές.
  • Υποστήριξη των δράσεων του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. για τον εξοπλισμό των εργαστηρίων πληροφορικής των σχολείων της αρμοδιότητάς του, συμμετέχοντας σε ανάλογες επιτροπές.
  • Διοργάνωση τοπικά επιμορφωτικών σεμιναρίων και ενημερωτικές ημερίδες, με τεχνολογικό ή εκπαιδευτικό περιεχόμενο, σε συνεργασία με αρμόδιους Σχολικούς Συμβούλους, με επιστημονικούς Φορείς, αρμόδιες Υπηρεσίες, ΑΕΙ, ΑΤΕΙ και Ερευνητικά Ινστιτούτα.
  • Ενημέρωση, σε συνεργασία με τον αρμόδιο Σχολικό Σύμβουλο, στους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς ΠΕ19 και ΠΕ20 ή στους αναπληρωτές ή ωρομισθίους για την παιδαγωγική αξιοποίηση του λογισμικού και των τηλεματικών υπηρεσιών του εργαστηρίου.