Ο Σωκράτης Σαβελίδης γεννήθηκε το 1963 στο Βόλο όπου και πέρασε τα μαθητικά του χρόνια. Φοίτησε Μηχανολόγος Εκπαιδευτικός στην τετραετούς φοίτησης τότε ΑΣΕΤΕΜ της ΣΕΛΕΤΕ και νυν ΑΣΠΑΙΤΕ και έκανε την πρακτική του στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία. Υπηρέτησε τη θητεία του στην Αεροπορία με την ειδικότητα του Προγραμματιστή – Αναλυτή Ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Εργάστηκε ως Μηχανολόγος σε βιομηχανία στρατιωτικού υλικού στο Βόλο για δύο χρόνια. Διορίστηκε στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στην οποία υπηρετεί μέχρι σήμερα συμπληρώνοντας 34 χρόνια υπηρεσίας. Παράλληλα ασχολήθηκε με την εκπαίδευση, την επιμόρφωση και την κατάρτιση, διδάσκοντας σε προγράμματα του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, στην ΑΣΠΑΙΤΕ, το Εθνικό Κέντρο Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, στα ΙΕΚ, στο ΕΛΚΕΠΑ, σε ΚΕΚ και άλλους φορείς για πάνω από 10.000 ώρες. Επίσης ασχολήθηκε με την εκπόνηση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων στην εκπαίδευση, την κατάρτιση και την βιομηχανία.

Κατέχει διδακτορικό τίτλο σπουδών στη Διοικητική των Κρίσεων στην Εκπαίδευση, και δύο μεταπτυχιακών τίτλων στην Διασφάλιση Ποιότητας, ο πρώτος και στην Εκπαίδευση στη Αειφορία και το Περιβάλλον, ο δεύτερος.

Έχει επιμορφωθεί σε πανεπιστημιακά σεμινάρια στο STEM και τη Ρομποτική και στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση. Επίσης έχει επιμορφωθεί σε αντικείμενα Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών, στην Εκπαίδευση Ενηλίκων, στα Βιομηχανικά Ηλεκτρονικά, στις Ήπιες Μορφές Ενέργειας, στην Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση και πλήθος άλλων αντικειμένων.

Είναι αξιολογητής προγραμμάτων της Κοινωνίας της Πληροφορίας, Πιστοποιημένος Επιμορφωτής Ενηλίκων, Επιμορφωτής Β’ του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής στα Νέα Προγράμματα Σπουδών, Επιμορφωτής στην Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση.

Έχει υπηρετήσει ως Διευθυντής σε θέσεις στελέχους της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για πάνω από είκοσι (20) χρόνια εκ των οποίων τα πέντε ως Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, θέση στην οποία υπηρετεί σήμερα με τετραετή θητεία. Σημειώνεται ότι την πρώτη φορά κατά την οποία επιλέχθηκε ως Διευθυντής Εκπαίδευσης (το 2016) μέσα από κρίσεις τυπικών προσόντων, συνέντευξης και ψηφοφορίας, ψηφίστηκε από το 70% των διευθυντών και υποδιευθυντών της Μαγνησίας. Τη δεύτερη φορά που επιλέχθηκε ως Διευθυντής Εκπαίδευσης (το 2022) προκρίθηκε ως πρώτος σε μόρια μεταξύ των συνυποψήφιων του σε μία περιοχή από την Ηλεία, την Αχαΐα και τα Επτάνησα ως την Ήπειρο και την Κεντρική Ελλάδα. Επίσης υπηρετεί ως Διευθυντής-Συντονιστής του Παραρτήματος της ΑΣΠΑΙΤΕ στο Βόλο για περισσότερα από τέσσερα (4) χρόνια.

Ασχολήθηκε με το συνδικαλισμό για περισσότερα από 30 χρόνια εκ των οποίων τα τελευταία πέντε (5) διετέλεσε Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας.

Έχει συγγράψει τέσσερα (4) βιβλία με θέματα σχετικά με την εκπαίδευση και την διοικητική των κρίσεων. Έχει παρουσιάσει εργασίες του σε πάνω από τριάντα (30) συνέδρια πολλά από τα οποία ήταν διεθνούς εμβέλειας. Έχει δημοσιεύσει πάνω από είκοσι (20) ακαδημαϊκές εργασίες σε ξένα επιστημονικά περιοδικά πάνω στην εκπαίδευση, την διοίκηση, την πληροφορική, τη γεωηθική και τη διαχείριση κρίσεων. Διετέλεσε και διατελεί πρόεδρος σε πολλά συμβούλια, επιτροπές και σωματεία.

Έχει παρουσιαστεί από έγκριτη εφημερίδα ως ένα από τα 30 πρόσωπα τα οποία σηματοδότησαν την δεκαετία στη Μαγνησία.

Έχει δύο κόρες, τη Μαρία και την Ιωάννα, τις οποίες υπεραγαπά.

Views: 2749