Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, στο πλαίσιο των προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων, επί τη ευκαιρία του εορτασμού της μεγάλης Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου και τη συμπλήρωση διακοσίων χρόνων από την Επανάσταση του 1821, συμμετείχε στη διαδικτυακή συνάντηση παρουσίασης του εκπαιδευτικού υλικού «1821-Αξίες Ζωής» του Πανελληνίου Συλλόγου Αγωγής Υγείας, την Παρασκευή 26-03-2021.

Η ιστορία της Επανάστασης του 1821 είναι εξαιρετικά διδακτική και πλούσια σε παιδαγωγικά ερεθίσματα για την ανάδειξη σπουδαίων Αξιών Ζωής. Το εκπαιδευτικό υλικό προτείνεται να χρησιμοποιηθεί προς την κατεύθυνση αυτή και ιδιαίτερα στην εξυπηρέτηση των παρακάτω στόχων:

•  Πίστη σε αξίες και ιδανικά που συμβάλλουν στο γενικότερο καλό και στην απόκτηση ώριμης κριτικής σκέψης, απαλλαγμένης  από λάθη κι εγωισμούς του παρελθόντος.

• Προστασία και υπεράσπιση της ελευθερίας, της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων   δικαιωμάτων.

•  Διατήρηση ζωντανής της μνήμης των ηρωικών πράξεων και των θυσιών που έκαναν τόσοι άνθρωποι, βάζοντας το κοινό καλό πάνω από τον εαυτό τους, για να απολαμβάνουμε εμείς σήμερα την ελευθερία και τη δημοκρατία.

Views: 47